Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Odată cu frigul vin și facturi mai mari la energie: Gazele se scumpesc

Odată cu frigul vin și facturi mai mari la energie: Gazele se scumpesc

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2013, 22:25
Odată cu frigul vin și facturi mai mari la energie: Gazele se scumpesc Economic

Vine frigul, vin si facturile mai scumpe. Românii se uită cu groază la noile biruri. De astăzi, a crescut prețul la energie. Și tot astăzi, autorităţile au anunţat că în Capitală, încep probele pentru furnizarea căldurii. Unii sunt speriaţi că vor ajunge să dea şi jumătate din salariul lunar pe întreţinere.

Scumpirile programate în luna octombrie vor transforma iarna care urmează într-un calvar pentru mulți dintre români. De astăzi gazele se scumpesc cu 1% iar per total, scumpirea anuală este de 9%! O veste nu tocmai plăcută pentru români care se vor vedea obligați să plătească mai mult pentru utilități dar și pentru alimente.

Şi chiar dacă românii se uită cu groază la facturile de iarnă, autorităţile din Capitală anunţă deja că se fac probe în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Între timp, Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, a criticat foarte dur activitatea de după privatizare a companiilor de distribuție a energiei electrice. Ministrul susține că societăți precum E.On, Enel si CEZ nu au realizate investițiile asumate prin contractele de privatizare. Mai mult,  aceste companii externalizează profiturile și internalizează cheltuielile, fără a spune exact de ce sume este vorba.

"Sunt companii la care ne aşteptăm ca, prin privatizarea lor, calitatea serviciilor să crească. Acest lucru nu se întâmplă. Cele mai multe reclamaţii le avem de la companiile private, faţă de calitatea serviciilor făcute, de comportamentul faţă de consumatori. Este timpul ca aceste companii să se alinieze la standardele europene”, a declarat ministrul  Constatin Niţă.

Citeşte mai multe despre:   scumpiri,   energie