Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ofertă de ULTIMĂ ORĂ pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Cine se BATE pentru a pune mâna pe oţelăria românească

Ofertă de ULTIMĂ ORĂ pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Cine se BATE pentru a pune mâna pe oţelăria românească

Un articol de: B1.ro - 22 Iun 2018, 14:22
Ofertă de ULTIMĂ ORĂ pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Cine se BATE pentru a pune mâna pe oţelăria românească Economic

Veşti importante cu privire la soarta combinatului siderurgic
Producătorul indian de oţel JSW Steel, care este principalul competitor al Arcelor Mittal pe piaţa indiană şi din Orientul Mijlociu Apropiat, ar urma să facă o ofertă pentru combinatul din Galaţi, concurând cu firmele Metinvest (Ucraina) şi Marcegaglia (Italia), potrivit unor surse citate de Reuters.

Reprezentanţii ArcelorMittal nu au comentat informaţia. JSW, care vrea să-şi extindă capacităţile de producţie în afara India cu zece milioane de tone de oţel pe an, a refuzat de asemenea să comenteze. 

ArcelorMittal vrea să vândă mai multe active, inclusiv combinatul din Galaţi, pentru a putea achiziţiona oţelăria Ilva, din sudul Italiei, pentru 1,8 miliarde de euro.
Analiştii băncii de investiţii Jefferies estimează că valoarea combinată a activelor scoase de vânzare de ArcelorMittal este de 750-940 milioane de dolari, iar unitatea din Galaţi - cea mai mare oţelărie din România, cu aproximativ 5.600 de angajaţi - reprezintă cea mai mare parte a acestor active, scrie Agerpres. 

Oţelăria din Galaţi a fost cumpărată în 2001 de fostul holding ArcelorMittal pentru 70 de milioane de euro. De atunci, cumpărătorul a investit aproape un miliard de euro în combinat, care în 2016 a obţinut pentru prima dată profit, în valoare de şase milioane de dolari, susţine banca de investiţii Jefferies. 
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   ArcelorMittal,   JSW Steel,   Metinvest,   Marcegaglia