Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Oferte de muncă pentru români, în Norvegia, Danemarca și Germania: Vezi cerințele și salarizarea

Oferte de muncă pentru români, în Norvegia, Danemarca și Germania: Vezi cerințele și salarizarea

Un articol de: B1 TV - 21 Aug 2012, 20:59
Oferte de muncă pentru români, în Norvegia, Danemarca și Germania: Vezi cerințele și salarizarea Economic

Specialiștii români sunt primiți cu brațele deschise în străinătate. Inginerii români pot câştiga şi până la 110.000 de euro, pe an, în Norvegia şi Germania. Și în Danemarca, muncitorii în agricultură sunt plătiţi cu aproximativ 1.000 de euro pe lună, potrivit portalului EurActiv.ro.

În Oslo, sunt disponibile mai multe posturi de inginer mecanic. Candidaţii trebuie să fie licentiaţi în inginerie şi să vorbească fluent limba engleză. Angajatorul oferă un salariu de 40.000 - 53.000 de euro brut pe an, iar venitul poate creşte dacă angajatul va învăţa limba norvegiană.

În regiunea Hordaland din Norvegia este vacant şi un post de medic chirurg veterinar. Cei interesaţi trebuie să fie utilizatori experimentaţi de computer. Salariul oferit pentru acest post este de aproximativ 54.000 euro brut pe an.

Tot în Norvegia, un centru NATO scoate la concurs un post de translator. Salariul de început este de aproximativ 9.500 de euro brut pe lună.

Danemarca are disponibile 25 de posturi în agricultură. Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 34 ani, iar aceştia pot încasa un salariu de până la 1.600 euro brut, pe lună, potrivit sursei citate.

În Germania, sunt disponibile posturi de ingineri, cu un salariu de peste 2.600 de euro pe lună, de operatori IT, la care se oferă un salariu de 35.000 de euro anual.

Potrivit statisticilor, peste 3,5 milioane de români au plecat din ţară în ultimii 40 de ani, iar România a pierdut în această perioadă peste 50 de miliarde de euro. Potrivit Capital.ro, n primul semestru din acest an, românii care muncesc în străinătate au trimis acasă peste 1,80 de miliarde de euro, cu 10% mai mult decat în perioadă similara a lui 2011.

Citeşte mai multe despre:   angajati,   romani,   Norvegia ,   muncitori,   agricultura