Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ofertele low-cost ar putea să dispară din cauza scumpirii combustibilului

Ofertele low-cost ar putea să dispară din cauza scumpirii combustibilului

Un articol de: - 25 Mai 2011, 14:52
Ofertele low-cost ar putea să dispară din cauza scumpirii combustibilului Foto: whichbudget.com Economic

Întrucât prețul combustibilului a fost majorat, operatorii aerieni au scumpit deja prețurile biletelor. În urma creșterii costurilor pe întreg lanțul de operare, companiile low-cost vor pune tarife mai mari pentru biletele ieftine, informează Adevărul.

Din cauza cotațiilor ridicate ale barilului de petrol până și cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, Ryanair, a trebuit să majoreze prețul de bază a biletelor de avion cu 12%. În perioada 2010-2011 martie, costurile cu combustibil ale Ryanair au crescut cu 37%, ajungând la 1,23 miliarde de euro. În 2012, compania aeriană se așteaptă să majoreze cheltuielile cu 350 de milioane de euro.

Delta Air Lines, companie americană, a majorat prețurile cu 20 de dolari pentru călăroriile dus-întors. American Airlines și Southwest Airlines au scumpit cu 10 dolari, iar JetBlue, Air Tran și Virgin American au urmat același drum.

De asemenea, în urma cotațiilor barilului de țiței companiile au trebuit să-și restrângă cheltuielile, să își reevalueze profiturile și să renunțe la extinderea operațiunilor.

Pe lângă taxele suplimentare, pentru bagaje, pentru închirierea căștilor, pernelor sau pentru pături, opratorii vor introduce noi taxe.

Citeşte mai multe despre:   bilete,   combustibil,   preturi