Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Oficial BNR: Românii să-și ia 2-3 locuri de muncă dacă vor credit și au venituri mici

Oficial BNR: Românii să-și ia 2-3 locuri de muncă dacă vor credit și au venituri mici

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 19:07
Oficial BNR: Românii să-și ia 2-3 locuri de muncă dacă vor credit și au venituri mici Economic

Reprezentanții BNR șochează din nou. După ce în urmă cu câteva luni, guvernatorul Mugur Isărescu a spus că tinerii care și-au luat credite sunt “aspiranții propriilor aspirații”, consilierul Adrian Vasilescu îi îndeamnă să-și ia 2-3 locuri de muncă.

Oficialul BNR a exemplificat “soluția cinică” cu cazurile din India.

“Soluția, din păcate, este cinică. Dar eu nu pot fi cinic și niciun analist cu mintea întreagă nu poate să fie cinic. Dar nu putem să nu vedem că există o corelație între posibilitatea de a fi ales pentru un credit și șansele tale de a plăti conform contractului creditul pe care l-ai angajat. Și atunci soluția e una singură: să tragă cine vrea un credit pentru salarii mai mari, pentru mai multe posturi. În viața occidentală, acest fapt este la ordinea zilei. Oamenii își iau câte 2-3 servicii. Cineva m-a întrebat la un moment dat când am făcut această afirmație.. dar ești nebun.. păi trei servicii înseamnă 24 de ore. Se duce și timpul liber și somnul.

În momentul de față, în India, sunt zeci de mii de tineri, dacă nu sute de mii, care într-un sătuc din India, lucrează acasă la un calculator pentru mari firme americane. Foarte multe din aceste servicii le poți face acasă dacă ai un calculator și un creier care să te ajute să obții un angajament cu o mare firmă. Eu cunosc personal o tânără absolventă, româncă, care a terminat o facultate în Marea Britanie, și lucrează la Luxemburg și e angajată în 5 proiecte. Și le face pe toate de acasă”, a mai spus oficialul BNR, potrivit Antena 3.

”Se spune că oamenii care şi-au luat case au devenit robii băncilor. Nu au devenit robii băncilor. Ei au devenit prizonierii unei aspiraţii pe care doreau să şi-o îndeplinească, de a-şi face o casă. De a-şi face o casă rapid, fără să aştepte 20-30 de ani, dotată de la început, pe care s-o plătească în 20-30 de ani”, spunea Isărescu în luna iunie. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Adrian Vasilescu,   Mugur Isarescu,   BNR