Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Oficial European: UE ar trebui să își revină din punct de vedere economic anul viitor

Oficial European: UE ar trebui să își revină din punct de vedere economic anul viitor

Un articol de: George Lupu - 30 Mai 2020, 20:33
Oficial European: UE ar trebui să își revină din punct de vedere economic anul viitor Economic

Economia UE ar trebui să își revină „destul de puternic” anul viitor, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis pentru Euronews, prezentând planurile echipei sale pentru un fond ambițios de recuperare după criza provocată de noul coronavirus.

Fondul de 750 de miliarde de euro dezvăluit în această săptămână urmărește să sprijine blocul, deoarece pandemia cauzată de noul coronavirus amenință să provoace cea mai gravă recesiune economică din ultimul deceniu.

„Cu cât ne putem proteja mai mult companiile și locurile de muncă acum - cu atât mai repede putem să ne revenim”, a declarat vicepreședintele Valdis Dombrovskis.

„Bineînțeles, depinde de cum se va dezvolta situația epidemiologică, deoarece ceea ce contează acum din punct de vedere economic este menținerea economiei în contextul măsurilor de izolare care au fost introduse de statele membre."

Dombrovskis a spus că fondul de recuperare propus de Comisie ar trebui să fie o oportunitate pentru a face economia blocului mai ecologică și mai potrivită pentru era digitală. "Nu ne propunem să revenim la vechile obiceiuri, ci să folosim și acest pachet pentru a stimula economia și a facilita tranzițiile ecologice și digitale ale economiei noastre." El a spus că primele reacții la plan au fost „în general pozitive”.

"Este recunoscut că acesta este un pachet major de stimulente economice, deoarece este necesar să ne asigurăm că economia europeană se poate reface puternic", a spus Dombrovskis.

 

Plan de 750 de miliarde de euro pentru redresare economică a UE

 

Comisia Europeană a propus un plan ambițios de redresare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, o măsură fără precedent pentru economiile țărilor membre afectate de coronavirus.                                                 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Țările vor primi atât împrumururi, cât și granturi, conform planului anunțat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leye. Acest plan aș Comisiei a fost propus, în contextul în care înțelegerea între Macron și Merkel, privind un ajutor de 500 de miliarde de euro a fost intens contestat.

 

România, una dintre principalele beneficiare ale planului european de redresare economică

 

România este una dintre principalele beneficiare ale planului de redresare economică, în valoare totală de 750 de miliarde de euro, ce a fost propus de Comisia Europeană pe fondul crizei COVID-19. Strategia a fost prezentată de președinta Ursula von der Leyen, miercuri, în plenul Parlamentului European, iar țara noastră ar urma să beneficieze de o alocare de 33 de miliarde de euro, fiind al șaptelea stat membru UE din acest punct de vedere.

Mai exact, România ar urma să beneficieze de 19.6 miliarde de euro sub formă de granturi și 13,4 miliarde de euro credite, iar sumele vor fi disponibile începând din 1 ianuarie 2021 - în scenariul în care, până atunci, vor fi aprobate de Parlamentul European, Consiliu și cele 27 de state membre. 

 

Citeşte mai multe despre:   UE,   COVID-19