Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Muncii, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre Legea Pensiilor: Unde poţi afla tot ce ai primit de la stat de când te-ai născut şi până la pensie

Ministrul Muncii, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre Legea Pensiilor: Unde poţi afla tot ce ai primit de la stat de când te-ai născut şi până la pensie

Un articol de: B1.ro - 05 Sep 2018, 23:34
Ministrul Muncii, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre Legea Pensiilor: Unde poţi afla tot ce ai primit de la stat de când te-ai născut şi până la pensie Economic

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut miercuri seară un anunţ extrem de important pentru toţi contribuabilii români.
Oficialul guvernamental a declarat că se lucrează pentru realizarea unei baze de date comune a Casei Naţionale de Pensii (CNP) şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiascală (ANAF), prin intermediul căreia orice angajat va putea să verifice dacă i-au fost sau nu plătite contribuţiile la stat. 

"ANAF va avea o bază de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastră veţi intra în dreptul numelui dumneavoastră, cu CNP-ul, şi veţi vedea şi numărul de puncte pe care le aveţi acum acumulate, ca să puteţi să vă faceţi calculul pensiei, şi, de asemenea, veţi putea vedea dacă angajatorul v-a plătit contribuţia. Ceea ce zic că este foarte important. (...) Avem fonduri europene şi vom avea o bază de date şi poţi să vezi de când te-ai născut şi până la pensie tot ce ai primit de la statul român. Este în curs de creare această bază de date", a afirmat, la Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că au fost două milioane de oameni pentru care nu erau plătite contribuiile, iar statul a trebuit să "acopere toate aceste cheltuieli, reprezentând deficitul, fără a-şi permite să-şi mărească pensiile".

Ministrul Muncii a anunţat că baza de date va fi operaţională după intrarea în viogare a noii Legi a pensiilor.
"Noi avem la ora actuală o posibilitate să intraţi şi acum pe site-ul Casei Naţionale de Pensii să vă informaţi despre pensia dumneavoastră, dar va fi mult mai detaliată în momentul apariţiei legii", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

Proiectul noii Legi a pensiilor a fost publicat pe 9 august de Ministerul Muncii, fiind introdus în procedura legală de dezbatere publică.


 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Muncii,   Lia Olguta Vasilescu,   Legea pensiilor,   ANAF,   CNP