Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Olimpiada de la Londra a adus pierderi comercianților, deși se preconiza că vor avea profituri uriașe

Olimpiada de la Londra a adus pierderi comercianților, deși se preconiza că vor avea profituri uriașe

Un articol de: B1 TV - 11 Aug 2012, 20:30
Olimpiada de la Londra a adus pierderi comercianților, deși se preconiza că vor avea profituri uriașe Economic

Olimpiada de la Londra a fost o afacere proastă pentru comercianţi. Cei mai afectaţi par să fie hotelierii. Au sperat la un an cu profit maxim dar s-a dovedit că cei care au vrut să vadă Jocurile Olimpice au găsit alte metode de cazare. Nu a fost profit mare nici pentru patronii de restaurante, iar celebrul autobuz roşu supra-etajat circulă aproape gol.

Englezii au mizat mult pe turiştii chinezi, dar numărul acestora este deocamdată mic. O analiză sumară duce la concluzia că Jocurile Olimpice au avut un efect contrar. Localnicii au preferat să plece în concedii, tocmai pentru a evita aglomeraţia, în timp ce mulţi străini se duc să-şi vadă favoriţii şi cheltuie banii pe care-i au tot în zonele respective.

Și tot pentru a atrage mai mulţi clienţi, magazinele au anunţat prelungirea programului cu încă o oră, iar ofertele promoţionale ajung până la un discount de 70 de procente din preţul iniţial.

"Atena şi Sidney au avut probleme similare, e linişte şi pace în prima săptămână. Lumea se duce la cumpărături în a doua săptămână a Olimpiadei. E un alt tipar de persoană. Dar, în afara Jocurilor, sunt oameni din întreaga lume care vor să vină aici la shopping, care vor să viziteze minunatul nostru oraş. Efectul de boom va fi vizibil în anii care vin."

Deocamdată, presa de pe malurile Tamisei consemnează faptul că numărul de intrări la British Museum şi la National Gallery, două dintre cele mai vizitate muzee din lume, a scăzut cu 35 %. În plus, Banca Angliei a revăzut în scădere creşterea economică din Regat pe luma mai, de la 0,8 la 0,1 procente.

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   Londra