Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Omul de afaceri Frank Timiș se aliază cu indienii de la Jindal Group pentru a prelua compania London Mining

Omul de afaceri Frank Timiș se aliază cu indienii de la Jindal Group pentru a prelua compania London Mining

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2014, 09:54
Foto: infomm.ro Economic
Frank Timiş, omul de afaceri care deţine controlul African Minerals, negociază preluarea compania London Mining împreună cu cel mai mare producător de oţel din India, Jindal Group. Firma deţinută de Timiş se ocupă cu exploatarea minereului de fier şi are datorii de 500 milioane de dolari. Toate acestea în condiţiile în care preţul fierului s-a prăbuşit în ultima perioadă, iar epidemia Ebola din vestul Africii a afectat dur afacerile locale.

London Mining suferă pierderi uriaşe după ce acţiunile sale au ajung la numai 4 pence săptămâna trecută. Firma administrează o mină de fier în Sierra Leone. Însă, în ultimul timp, costurile de producţie au provocat pierderi uriaşe după ce preţul fierului s-a prăbuşit.

În plus, răspândirea virusului Ebola din Africa de Vest, care a afectat dur Sierra Leone, a îngreunat afacerile. Navele de marfă au majorat tarifele cu câte doi dolari pe tonă pentru a intra în portul capitalei Freetown.
 
În aceste condiţii, Frank Timiş ar putea prelua compania măcinată de datorii în colaborare cu cel mai mare producător de oţel din India, Jindal Group.

Avantajul tranzacţiei ar fi că African Mineral, firma deţinută de Frank Timiş, operează o mină mult mai mare în apropiere de cea administrată de London Mining. Mai mult, African Mineral deţine o linie de cale ferată low-cost şi un port care ar reduce costurile de livrare la un nivel acceptabil.

Însă nici compania afaceristului român nu stă prea bine. Timiş a apelat la serviciile băncii Standard Chartered pentru a îi restructura datorii în valoare de 500 de milioane de dolari. Banca este, totodată, cel mai mare creditor al London Mining.
 
Loading...