Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV a majorat prețurile la carburanți, cu 9 bani pe litru: Cel mai scump sortiment de benzină, 6,75 lei

OMV a majorat prețurile la carburanți, cu 9 bani pe litru: Cel mai scump sortiment de benzină, 6,75 lei

Un articol de: - 23 Aug 2012, 15:25
Foto: exclusivnews.ro Economic

OMV Petrom a scumpit joi carburanții, cu 9 bani pe litru. Astfel, la unele stații cel mai scump sortiment de benizină a ajuns să coste 6,75 lei – periculos de aproape de pragul psihologic de 7 lei pe litru.

Scumpirea este cea de-a treia făcută luna aceasta de OMV Petrom, relatează Capital, care arată și că prețul benzinei Standard 95 a fost modificat de trei ori și între 1 și 31 iulie: la stația de pe strada Mihai Eminescu din București, prețul la începutul lunii trecute era de 5,66 lei, iar la sfârșitul ei, 5,92.

Reprezentanții companiei au declarat că această creștere a fost făcută din cauza creșterii cotațiilor internaționale la țiței și produse petroliere.

Luna aceasta, prețurile de referință ale celei mai mari companii petroliere din România au crescut după cum urmează: 7 august – cu 5 bani pe litru; 17 august – cu 9 bani pe litru; 23 august – cu 9 bani pe litru.

Cu toate acestea, România este statul UE cu cel mai mic preț al benzinei. În țara noastră, prețul mediu este de 1,285 euro/litru, spre deosebire de media de 1,659 euro/litru în medie. Chiar și în Bulgaria, singurul stat european mai sărac decât România, prețul este mai mare, de 1,298 euro/litru. La polul opus României, în Suedia, prețul este de 1,833 euro/litru.

Citeşte mai multe despre:   OMV,   petrom,   pret,   carburanti,   benzina,   crestere,   scumpire,   Bulgaria,   Romania,   Suedia,   UE,   Uniunea Europeana
 
 
 
Loading...