Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV, nouă afacere cu Gazprom: A închiriat o platformă plutitoare de stocare a gazelor naturale lichefiate şi regazeificare

OMV, nouă afacere cu Gazprom: A închiriat o platformă plutitoare de stocare a gazelor naturale lichefiate şi regazeificare

Un articol de: Redacția B1.ro - 30 Aug 2019, 15:37
Economic

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul OMV Petrom, a închiriat nava specială Marshall Vasilevsky, care este, potrivit preşedintelui Vladimir Putin, o garanţie a securităţii energetice a enclavei Kaliningrad.

Nava aparţine grupului rus Gazprom.

Marshall Vasilevsky este o platformă unică în Rusia, ea permite transportul de gaze lichefiate şi este echipată cu echipamente pentru regazeificare, adică pentru conversia gazelor lichefiate în gaze naturale care pot fi pompate ulterior prin gazoducte spre consumatori, scrie Reuters.

Directorul general de la OMV, Rainer Seele, a confirmat, joi, că OMV a închiriat această navă, după ce, anterior, trei surse Gazprom au spus că a fost încheiat un acord.

Prezent la forumul economic de la Alpbach, Rainer Seele a spus că OMV intenţionează să utilizeze nava ca o facilitate de stocare offshore. Seele a refuzat să spună dacă nava este încărcată cu gaze lichefiate de la Gazprom şi nici care este perioada pentru care OMV a închiriat nava.

Potrivit datelor Refinitiv Eikon, platforma este ancorată în apropiere de portul Rotterdam.

"OMV a încărcat gaze naturale lichefiate şi aşteaptă să crească preţurile pentru a revinde gazele", a precizat o sursă din interiorul Gazprom.

Potrivit surselor, OMV ar fi închiriat această navă până în luna noiembrie.

 

 

Citeşte mai multe despre:   OMV,   Gazprom
 
 
 
Loading...