Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV îşi mută serviciile de suport de la Bucureşti la Viena în urma dificultăţilor pe care le are în relaţia cu Guvernul: Ce se va întâmpla cu angajaţii

OMV îşi mută serviciile de suport de la Bucureşti la Viena în urma dificultăţilor pe care le are în relaţia cu Guvernul: Ce se va întâmpla cu angajaţii

Un articol de: Sebastian Pricop - 18 Mai 2019, 15:47
Foto: Facebook/ OMV Petrom Economic

Compania energetică austriacă OMV a anunţat mutarea operaţiunile din domeniul financiar, personal şi IT pentru întregul concern la sediul general de la Viena de la Bucureşti.

"Vestea bună este că vom aduce peste 250 de angajaţi foarte bine calificaţi la sediul central de la Viena”, a declarat directorul general Rainer Seele. într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz. 

"Am decis că managementul datelor OMV şi dezvoltarea în domeniul digitalizării ar trebui să se deruleze la Viena”, a mai spus Seele, conform Agerpres.
Acest proces va fi finalizat până la finalul lui 2020.

Directorul OMV a recunoscut că această decizie a avut în vedere condiţiile fiscale favorabile pe care le are în Austria în timp ce în România compania se confruntă cu o relaţie dificilă cu Guvernul.

"Aceasta este o decizie pentru Austria şi nu o decizie care a fost luată împotriva unei alte locaţii”, a susţinut Rainer Seele.

Înainte de acestă decizie, toate serviciile de suport (IT, contabilitate, HR, etc.) pentru tot grupul OMV se asigurau de la Bucureşti, printr-o entitate afiliată OMV Petrom, denumită OMV Petrom Global Solutions. 

După această decizie la Bucureşti vor rămâne doar serviciile pentru Petrom, dar nu este clar câţi dintre angajaţi vor rămâne la Bucureşti şi câţi vor fi relocaţi.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).
 

Citeşte mai multe despre:   OMV,   Petrom,   Austria
 
 
 
Loading...