Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV Petrom a descoperit un nou zăcământ de gaze în Oltenia: Investiția în infrastructura de profil de la Totea crește cu încă 50 de milioane de euro

OMV Petrom a descoperit un nou zăcământ de gaze în Oltenia: Investiția în infrastructura de profil de la Totea crește cu încă 50 de milioane de euro

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Oct 2019, 16:59
Economic

OMV Petrom a descoperit noi resurse de hidrocarburi în Oltenia, în județul Gorj, în apropierea zăcământului de la Totea, aflat în producție, iar investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, transmite hotnews.ro.

Astfel, investiția totală în infrastructura de gaze din zona Totea, care a început în anul 2011, va ajunge la circa 250 de milioane de euro. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime și construcția parcului de producție gaze Totea 4540.

Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani pentru a fi tratat și apoi livrat în sistemul național de transport.

Cu noua sondă, producția de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuințe.

Forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018 și a atins adâncimea finală în septembrie același an. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi/zi. Conectarea la infrastructura din zona Totea a fost realizată în mai puțin de un an și a fost demarată producția experimentală, pentru a testa potențialul și dimensiunea noii descoperiri.

„De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, așa cum se întâmplă cu orice zăcământ de țiței și gaze, Totea a intrat în declin după ce și-a atins platoul de producție în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potențialul zonei și va compensa parțial acest declin”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Citeşte mai multe despre:   Oltenia
 
 
Loading...