Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV Petrom își vinde câmpurile de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele active deținute în străinătate

OMV Petrom își vinde câmpurile de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele active deținute în străinătate

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Ian 2020, 13:23
Foto: Facebook/ OMV Petrom Economic

Compania românească OMV Petrom a început procedurile de vânzare a activelor sale din Kazahstan, singurele pe care le deține în afara granițelor României, conform unor documente de vânzare consultate de Reuters.

În total, OMV petrom deține patru zăcăminte onshore de ţiţei aflate în producţie: Tasbulat, Turkmenoi, Aktas şi Komsomolskoye. Toate sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstan-ului, în apropierea Mării Caspice.

OMV Petrom a angajat banca de investiţii Jefferies să se ocupe de vânzarea activelor sale din Kazahstan, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 martie. 

"Portofoliul include oportunităţi de creştere de pe urma proiectelor în derulare şi a celor indentificate inclusiv, dar nu limitate, la proiectele îmbunătăţite de recuperare a petrolului", se arată în documentele de vânzare. 

Potrivit raportului anual publicat de OMV Petrom, în anul 2018 compania a produs o cantitate totală de 2,49 milioane barili echivalent petrol în Kazahstan, comparativ cu 55,82 milioane barili echivalent petrol în România. 

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.  
 

Citeşte mai multe despre:   OMV Petrom,   Kazahstan
 
Loading...