Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Oprescu: Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET. Falimentul RADET-ului poate să dureze și doi ani

Oprescu: Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET. Falimentul RADET-ului poate să dureze și doi ani

Un articol de: - 31 Aug 2015, 22:18
Oprescu: Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET. Falimentul RADET-ului poate să dureze și doi ani Economic

Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET, este de părere primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Totodată, acesta a subliniat că falimentul RADET-ului poate dura chiar și doi ani.

"În momentul acesta, Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET. Falimentul RADET-ului poate să dureze și doi ani. Toată lumea mă împinge către niște soluții aberante care nu au decât un singur rezultat — să rămân cauționat de către Ministerul Energiei, de către ELCEN, să rămânem cu datoria aberantă și să nu putem executa nicio reparație, să nu putem face nimic", a afirmat Oprescu, citat de Agerpres.

Primarul general al Capitalei a menționat că RADET a început să facă reparații.

"Este meritul lor că au acționat în judecată și prin ordonanță președințială au obținut să nu se mai blocheze conturile", a spus primarul general.

La rândul său, viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a atras atenția asupra necesității rezolvării situației sistemului de termoficare, în contextul în care se pierd anual peste 20 de milioane de euro.

"Am adus la cunoștință de mai multe ori și insist ca noi, Consiliul General, cu sprijinul primarului general, să facem demersurile necesare să ne implicăm cu adevărat în rezolvarea situației sistemului de termoficare. În fiecare an se pierd peste 20 de milioane de euro, pierderi recunoscute, 20 de milioane de euro care se duc în pământ. Soluția pe care am adoptat-o la propunerea primarului general, a grupului de specialiști, a Guvernului, a reprezentantului primului-ministru a fost adoptarea acelui memorandum. Din păcate, au trecut doi ani și referitor la memorandum nu avem nicio veste. Vă rog ca în regim de urgență să realizați această documentație și ulterior să putem realiza, ori din surse proprii, ori în condițiile în care această ofertă a investitorilor privați se menține, aceste unități de producție și să putem eficientiza măcar zonal parte din sistemul de termoficare", a adăugat Pieptea.


Citeşte mai multe despre:   ELCEN,   RADET,   Sorin Oprescu