Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ORANGE România, amendată pentru prelucrarea nelegală a DATELOR CU CARACTER PERSONAL

ORANGE România, amendată pentru prelucrarea nelegală a DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Un articol de: - 03 Mai 2018, 09:12
ORANGE România, amendată pentru prelucrarea nelegală a DATELOR CU CARACTER PERSONAL Economic

Compania Orange România a fost amendată cu 10.000 de lei pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal. Sancțiunea a fost aplicată în urma unei investigații din oficiu declanșată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

“Ca urmare a celor constatate în cursul investigației din oficiu, operatorul Orange România a fost sancționat cu amendă, în cuantum de 10.000 lei, pentru fapta de «prelucrare nelegală a datelor cu caracter personal», prevăzută de articolul 32 din Legea 677/2001, cu încălcarea articolului 4, aliniatul (1), litera c) și articolului 8 din Legea 677/2001, coroborat cu articolele 2 și 6 din Decizia Președintelui ANSPDCP 132/2011, întrucât Orange România, prin colectarea și stocarea copiilor de pe actele de identitate, solicitate prin contractele de servicii de comunicații electronice, prelucrează în mod excesiv date cu caracter personal ce intră sub incidența articolului 8 din Legea 677/2001, fără a avea consimțământul expres al persoanelor vizate, fără a fi supus unor prevederi legale exprese sau fără a avea avizul Autorității”, a transmis Autoritatea pentru Profit.ro.

Potrivit sursei citate, Orange România a mai fost amendată în 2014, tot cu 10.000 de lei. Atunci inspectorii au constatat că operatorul de telefonie mobilă nu ar fi luat măsurile necesare pentru a preveni dezvăluirea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal stocate pe telefonul primit de un client de la service, terminalul fiind proprietatea companiei.

Citeşte mai multe despre:   Orange