Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Organizaţia Mondială a Comerţului, puternic semnal de alarmă: Impactul economic al pandemiei, mai mare decât cel al crizei financiare din 2008

Organizaţia Mondială a Comerţului, puternic semnal de alarmă: Impactul economic al pandemiei, mai mare decât cel al crizei financiare din 2008

Un articol de: George Lupu - 26 Mar 2020, 07:49
Foto: pixabay.com Economic

O nouă criză economică amenință societățile din cauza pandemiei de coronavirus, iar aceasta ar urma să genereze pierderi mai mari decât cea financciară din anul 2008, cu mult mai multe persoane care își vor pierde locurile de muncă, este de părere șeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo.

„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei ...”, a spus directorul general Roberto Azevedo, potrivit Reuters.

El a adăugat că proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât ultima criză financiară.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, el îndemnându-le să lucreze împreună.

„Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat el.