Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OUG 114 ar putea opri producţia de energie electrică a ROMGAZ: 'Ar putea deveni nerentabil să mai ţinem grupurile în funcțiune'

OUG 114 ar putea opri producţia de energie electrică a ROMGAZ: 'Ar putea deveni nerentabil să mai ţinem grupurile în funcțiune'

Un articol de: B1.ro - 31 Ian 2019, 12:39
Economic

La fel ca și băncile, Romgaz spune că OUG 114/2018 va avea efecte economice grave. Directorul general Adrian Volintiru atrage atenția că producţia de energie electrică va fi afectată din cauza impunerii unui preț fix la gazele din producţia internă, de la 68 de lei/MWh.

Reprezentantul Romgaz, unul dintre cei doi producători de gaze naturale din România, alături de Petrom, mai atrage atenția si asupra impactului negativ asupra profitabilităţii producţiei de energie electrică a companiei.

"Am studiat atent Ordonanţa şi se înţelege că preţul este fix, de 68 de lei/MWh pentru toate gazele extrase din România. Asta înseamnă că şi noi, pentru gazele pe care le foloseşte centrala noastră de la Iernut, trebuie să folosim acest preţ, nu unul mai mic. Până acum, gazul reprezenta consum tehnologic, şi îl foloseam pentru a produce energia electrică la preţul nostru de cost, acum trebuie să folosim gazul la 68 de lei. Ar putea deveni nerentabil să mai ţinem grupurile în funcţiune", a spus directorul general al Romgaz, potrivit Economica.net.

El a spus că Romgaz are un cost total de extracţie a gazelor de circa 38 de lei/MWh, iar centrala de la Iernut folosea gazul la acest preţ pentru a produce energie electrică, ceea ce îi asigura un grad de profitabilitate, chiar în condiţiile în care centrala este veche iar randamentele nu sunt foarte mari. Or, acum, la 60 de lei, ar putea ca, din cauza costului crescut, să nu mai aibă "loc" pe piaţă.

 

Citeşte mai multe despre:   Romgaz
 
 
 
Loading...