Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OUG aprobată de Guvern: Semnătura electronică va putea fi folosită la încheierea contractului individual de muncă (VIDEO)

OUG aprobată de Guvern: Semnătura electronică va putea fi folosită la încheierea contractului individual de muncă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Apr 2021, 17:53
OUG aprobată de Guvern: Semnătura electronică va putea fi folosită la încheierea contractului individual de muncă (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Economic

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență privind digitalizarea raporturilor de muncă. Astfel, a fost introdusă posibilitatea de a fi folosită semnătura electronică avansată sau caificată la încheierea contractului individual de muncă, a actelor adiționale la acesta, precum și la întocmirea altor documente din domeniul relațiilor de muncă. Semnătura electronică trebuie să fie însoţită de marca temporală calificată şi sigiliul electronic calificat al angajatorului. Măsura este adoptată în contextul în care munca la domiciliu a luat amploare după izbucnirea pandemiei.

 

OUG privind folosirea semnăturii electronice

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că numărul contractelor individuale de muncă cu clauză de telemuncă a crescut de la 50.577, câte erau la debutul pandemiei în registrul general de evidență a salariaților, la aproape 395.000, în martie 2021.

„Câtă vreme se mențin regulile de distanțare fizică, inclusiv la locul de muncă, iar telemunca rămâne o soluție dezirabilă, angajatorii trebuie sprijiniți, prin simplificarea procedurilor specifice de resurse umane, să utilizeze forme alternative de muncă”, a declarat Turcan.

OUG aprobată de Guvern: Semnătura electronică va putea fi folosită la încheierea contractului individual de muncă

Actul normativ reformulează definiția telemuncii și elimină sintagma „cel puțin o zi pe lună” în contextul în care, acum, această formă de organizare a muncii se desfășoară în mod regulat.

De asemenea, OUG prevede că angajatorul nu poate obliga salariatul să folosească semnătura electronică. Totuși, părțile trebuie să utilizeze același tip de semnătură la semnarea documentelor.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Salariatul care își desfășoară activitatea de acasă are obligația de a respecta confidențialitatea informațiilor utilizate. Activitatea acestuia poate fi verificată de angajator prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor, în condițiile stabilite prin contractul individual de muncă sau regulamentul intern, conform legii.

Angajatorul poate utiliza semnătura electronică avansată sau calificată și în raporturile pe care le are cu instituțiile publice, la întocmirea documentelor din domeniul relațiilor de muncă.
 

Citeşte mai multe despre:   telemunca,   munca de acasa,   contract de munca,   angajatori,   angajati,   semnatura electronica,   OUG