Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pagube de 30 de milioane de euro aduse României, în urma scandalului Volkswagen (VIDEO)

Pagube de 30 de milioane de euro aduse României, în urma scandalului Volkswagen (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2015, 11:34
Pagube de 30 de milioane de euro aduse României, în urma scandalului Volkswagen (VIDEO) Foto: psnews.ro Economic

Scandalul Volkswagen a adus României pagube de 30 de milioane de euro, rezultate din diferența de taxă de mediu. Motoarele diesel modificate au dus la scăderea nivelului noxelor emise timpul testelor de poluare, astfel că și taxa de mediu a fost mai mică.

Ministerul Mediului a precizat că diferența de taxă de mediu pe care posesorii de autovehicule înmatriculate în România ar fi trebui să o plătească se ridică la 30 de milioane de euro.

Motorizările Diesel Euro V, de 1,2; 1, 6 şi 2 litri au fost considerate ca fiind Euro IV. De aici şi diferenţa de taxă de 30 de milioane de euro. Ministerul mediului a fost nevoit să ia aceste măsuri după ce, autorităţile germane şi compania Volkswagen au ignorat cererea autorităţilor române de a transmite care sunt noxele reale pentru maşinile incriminate în acest scandal.

Cel mai probabil, statul român se va constitui ca parte civilă într-un proces intentat constructorului auto german, astfel încât posesorii celor 105.303 de autovehicule inventariate ca fiind cu probleme nu vor fi nevoiți să plătească diferența, urmând ca acestea să fie chemate în service-uri pe cheltuiala producătorului, pentru ca motoarele să fie readuse la standardele europene.

După cum au anunţat oficialii constructorului auto, aceste rechemări în service vor începe cel mai probabil în ianuarie 2016, iar întreaga operaţiune ar trebui să fie finalizată la sfârşitul anului viitor.

Președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente, Cristian Muntean, a dat asigurări că românii nu vor avea de plătit nimic. Responsabilitatea va fi a dealerilor auto care au vândut produse neconforme, care, la rândul lor, se vor adresa producătorului auto.

Pagube de 30 de milioane de euro aduse României, în urma scandalului Volkswagen


Citeşte mai multe despre:   pagube