Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pâinea nu va mai fi vândută la chioșcuri, începând cu 1 septembrie: Guvernul pregătește restricții în acest domeniu

Pâinea nu va mai fi vândută la chioșcuri, începând cu 1 septembrie: Guvernul pregătește restricții în acest domeniu

Un articol de: - 02 Aug 2013, 13:11
Pâinea nu va mai fi vândută la chioșcuri, începând cu 1 septembrie: Guvernul pregătește restricții în acest domeniu Economic

Odată cu reducerea TVA-ului la pâine la 9%, guvernul intenționează să impună restricții la comercializarea produselor de panificație. Astfel, pâinea nu va mai fi vândută la chioșcuri, ci doar în magazine specializate.

Începând cu 1 septembrie, dintre cele 150.000 de unităţi care comercializează pâine, vor rămâne doar 50.000. Motivaţiile noilor reglementări din domeniu sunt legate, pe de-o parte, de condiţiile de igienă, iar pe de altă parte de combaterea evaziunii fiscale în acest sector, transmite ziarulring.ro.

„Ştim că se lucrează intens la acest proiect care va impune comercializarea pâinii doar în magazine specializate sau în raioane specializate. Acum, pâinea se vinde şi la chioşcuri, şi la tonete, şi la tarabă, şi la metrou, direct din navetă, peste tot, în condiţii igienico-sanitare precare şi a sosit momentul să intrăm în normalitate. Înainte de 1990 aşa era, pâinea se vindea numai în magazine specializate sau în raioane de pâine. Se va face ordine pentru că sunt foarte mulţi care comercializează confecţii, detergenţi şi aşa mai departe şi, ca să atragă clienţii, comandă şi câteva navete de pâine. Chiar şi la sat, fiecare comerciant poate să-şi organizeze un spaţiu de câţiva metri pătraţi în care să vândă pâine separat, cu casă de marcat separată"
, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase.

Citeşte mai multe despre:   restrictii,   evaziune fiscală