Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pandemia de COVID-19, sperietoare pentru companiile străine. Cu cât au scăzut investițiile în 2020

Pandemia de COVID-19, sperietoare pentru companiile străine. Cu cât au scăzut investițiile în 2020

Un articol de: Andrei Vlad - 29 Iun 2020, 12:42
Pandemia de COVID-19, sperietoare pentru companiile străine. Cu cât au scăzut investițiile în 2020 Sursă foto: Pixabay Economic

Criza sanitară a lovit puternic mediul de afaceri, la nivel global. În România de exemplu, pandemia de coronavirus a forțat investitorii străini să-și regândească strategia. 

În primele 3 luni de la primul caz confirmat de COVID-19 în România, companiile străine și-au redus semnificativ bugetele de investiții. Astfel, s-au înregistrat de 3 ori mai puține proiecte cu capital străin, iar în ceea ce privește investițiile deja active, diminuarea este de 64%, informează Economica.net.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în România s-au deschis doar 554 de companii cu capital străin. În perioada martie-mai 2019, nu mai puțin de 1.510 companii. A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT


Multinaționalele, pesimiste cu privire la anul 2020

 

Multinaționalele din România estimează pierderi de aproximativ 25% în anul 2020. 

Potrivit sondajului „Transfer Pricing Challanges", realizat de PwC România în perioada aprilie-mai, majoritatea companiilor multinaționale de pe teritoriul țării noastre cred că vor avea pierderi considerabile în urma crizei sanitare. 

75% dintre respondenții sondajului estimează o scădere a veniturilor de 25% în 2020, față de anul precedent. 15,5% dintre respondenți se așteaptă la pierderi de 25-50%.


Măsurile de răspândire a noului coronavirus, costisitoare
 

În 2020, majoritatea respondenților au declarat că au avut suficient numerar pentru a-și susține activitatea, iar în cazul unor evenimente negative majore, 60% dintre entități au indicat renegocierea condițiilor de plată fără a contracta noi finanțări. 

În perioada pandemiei de COVID-19, printre cheltuielile extraordinare au fost menționate cele legate de forța de muncă (28% dintre respondenți), logistica (24%), cheltuieli legate de siguranța la locul de muncă - geluri, dezinfectanți (20%). 

Citeşte mai multe despre:   investitii,   multinationale,   COVID-19,   afaceri,   business