Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Marea ȚEAPĂ a PANOURILOR SOLARE. Lovitura pe care o pregătește STATUL în domeniul energiei alternative

Marea ȚEAPĂ a PANOURILOR SOLARE. Lovitura pe care o pregătește STATUL în domeniul energiei alternative

Un articol de: - 17 Mai 2018, 17:03
Economic

Statul lovește din nou în micii producători de energie electrică, ce au montate panouri solare şi ar dori să vândă surplusul de energie în reţea.

În urma propunerilor referitoare la modificarea legislației în domeniul regenerabilelor, prețul la care ar trebui să li se preia energia, oricum destul de mic, devine şi mai mic şi, mai rău, nesigur, scrie Economica.net.

Astfel, persoanele fizice care au instalat panouri solare acasă şi care pot vinde surplusul de energie în reţea nu vor mai primi un preţ egal cu cel pe care îl plătesc distribuitorii pentru energia pe care o cumpără din piaţă pentru asigurarea consumului propriu tehnologic (CPT), ci preţul mediu lunar al energiei vândute pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU-piaţa spot).

Noua propunere este însă ca ei să primească preţul mediul lunar înregistrat pe PZU, piaţa spot de energie electrică administrată de OPCOM. Or, în ultimul timp, acest preţ este mai mic decât preţul pentru CPT. Potrivit datelor OPCOM, în aprilie 2018, preţul mediu de închidere a pieţei a fost de 121 de lei/MWh, deci 12 bani/KWh, în martie 2018 de 156 de lei/KWh, în februarie de 178 de lei, iar în ianuarie de 155 de lei.

Citește continuarea AICI

 
 
 
Loading...