Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Papa Francisc: Consumerismul ne-a răpit Crăciunul (VIDEO)

Papa Francisc: Consumerismul ne-a răpit Crăciunul (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Dec 2020, 21:25
Papa Francisc: Consumerismul ne-a răpit Crăciunul (VIDEO) Captură Video - Vatican News English Economic

Papa Francisc a susținut, duminică, rugăciunea Angelus, în faţa credincioşilor care îl ascultau în Piața Sf. Petru. Suveranul Pontiv a deplâns faptul că sărbătoarea de Crăciun a fost „răpită” de consumerism și i-a îndemnat pe oameni ca, în aceste zile, în loc să se îmbulzească la cumpărături pentru ei sau pentru prieteni, să le dea o mână de ajutor celor nevoiași.

 

Papa Francisc susține că nu mai sărbătorim cu adevărat Crăciunul din cauza consumerismului

 

„În aceste clipe grele, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia de coronavirus ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin decât noi. Dar nu să le facem al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte”, li s-a adresat Papa credincioșilor.

Papa Francisc a subliniat apoi că de Crăciun Iisus contează, nu cumpărăturile.

„Să nu ne lăsăm pradă consumismului, cumpărării de cadouri. Iisus contează! Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a răpit Crăciunul...”, a continuat Suveranul Pontif, potrivit catholicnewsagency.com.

Papa Francisc: Consumerismul ne-a răpit Crăciunul

De asemenea, el a cerut guvernelor lumii să facă tot posibilul pentru a-i ajuta pe marinari să se întoarcă acasă, la familiile lor. Din cauza pandemiei, mulți dintre ei au rămas blocaţi pe navele lor.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Mesajul Patriarhului Daniel de Crăciun

 

Tot la solidaritate a îndemnat și Patriarhul Daniel. În Pastorala la Sărbătoarea Naşterii Domnului, acesta a lansat un îndemn la „rugăciune, solidaritate şi ajutorare frăţească”.

„Este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate şi ajutorare frăţească. În acest sens, adresăm îndemn părintesc tuturor, de a veni în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, sprijinind familiile cu mulţi copii, bătrânii şi persoanele singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună”, a susținut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   consumerism,   cadouri,   Craciun ,   solidaritate