Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Partidul Ecologist Român critică modificările făcute de actualul Guvern la Programul Prima Casă. Marius Necula: "Programul trebuie dedicat celor fără posibilități mari financiare"

Partidul Ecologist Român critică modificările făcute de actualul Guvern la Programul Prima Casă. Marius Necula: "Programul trebuie dedicat celor fără posibilități mari financiare"

Un articol de: George Lupu - 22 Iul 2020, 14:04
Partidul Ecologist Român critică modificările făcute de actualul Guvern la Programul Prima Casă. Marius Necula: "Programul trebuie dedicat celor fără posibilități mari financiare" Economic

Partidul Ecologist Român (PER) nu este de acord cu modificările făcute de actualul Guvern la Programul Prima Casă. Mai exact, PER critică avansul de 15%, așa cum este prevăzut în noile reglementări se arată într-un comunicat de presă semnat de către prim-vicepreședintele formațiunii politice, Marius Necula.

"Noul program, intitulat Noua Casa , conține condiții care descurajează abordarea acestui program, în special de către tineri. Prevederea prin care avansul creste la 15% din valoarea solicitata, duce programul lângă programele clasice ale băncilor.

Astfel, nu mai exista nici un element de atractivitate, la o birocrație mult crescută.  De asemenea, suma maxima de creditare, 140.000 euro, îndepărtează programul de la unul social, către unul exclusivist. Programul trebuie dedicat celor fara posibilitati mari financiare, pe care statul îi sprijină sa-si cumpere o primă locuință. Cu 140.000 euro, programul se poate intitula deja, Prima  Vilă!!!", precizeză Marius Necula.
 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru credit. Ce venit net trebuie să ai

 

Potrivit unui proiect de ordonanță publicat pe site-ul ministerului Finanțelor, programul "Noua Casă" ar urma să garanteze creditele acordate pentru achiziționarea unei locuințe noi, în valoare maximă de 100.000 EUR, echivalent lei, garantat de către stat în procent de maximum 60%.

Prin locuință nouă se înțelege o casă sau un apartament construit în ultimii 5 ani, care va putea fi luat cu un credit de maximum 100.000 de euro.

Este o schimbare importantă, având în vedere că vechiul program Prima Casă avea un plafon de 66.500 de euro. Pentru restul locuințelor, mai vechi, împrumutul este limitat la 70.000 de euro. Vechiul plafon era de 57.000 de euro.

Condițiile pentru acordarea garanției, pentru persoanele fizice, sunt ca aceștia să nu fie proprietarii unei alte locuințe la momentul depunderii cererii de credit, să cumpere o singură locuință prin creditul garantat de stat și să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Dacă ar fi luat ca reper venitul mediu anual al familiei, valoarea maxima a creditului ar trebui să fie 60.000 euro, scrie Economica.net. Chiar și daca ar fi fost luate în calcul veniturile familiei pe o perioada de 6 ani în loc de 5 ani, valoarea maximă a unui credit nu ar trebui sa fie mai mare de 70.000 euro, la venituri medii nete pe familie de 1.000-1.100 de euro.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Prima Casa,   PER