Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pensionarii, UMILIȚI în România! Primesc mai PUȚINI bani decât MERITĂ, deși au contribuit o VIAŢĂ ÎNTREAGĂ! Nereguli grave în calcularea pensiilor

Pensionarii, UMILIȚI în România! Primesc mai PUȚINI bani decât MERITĂ, deși au contribuit o VIAŢĂ ÎNTREAGĂ! Nereguli grave în calcularea pensiilor

Un articol de: - 10 Apr 2018, 09:26
Pensionarii, UMILIȚI în România! Primesc mai PUȚINI bani decât MERITĂ, deși au contribuit o VIAŢĂ ÎNTREAGĂ! Nereguli grave în calcularea pensiilor Economic

Milioane de pensionari din România sunt umiliți în condițiile în care, potrivit avocațiilor, nu primesc toţi banii pe care îi merită, din cauza problemelor care apar la calculare. Asfel, pensiile nu includ adesea orele suplimentare, al 13-lea salariu, weekendurile lucrate şi primele încasate.

De cele mai multe ori, pensionarii nu se pot bucura de drepturile sociale depline din cauza faptului că dovedirea nedreptăților comise de către casele de pensii este greu de dovedit iar procesele se pot întinde la nesfârșit. Birocraţia excesivă, criza de personal şi contradicţiile din lege sunt cele mai mari probleme în acest sens, potrivit unei anchete publicată de stirileprotv.ro.

Potrivit sursei citate, aproape 3 milioane de bătrâni se confruntă cu problema pensiilor diminuate, din cauză că în procesul de calculare a pensiilor nu se ține cont de diverse sporuri,  deși vârstnicii au contribuit o viață întreagă.

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a declarat că aude zilnic despre problemele pensionarilor care vin să îi ceară ajutorul.

”Nu li s-a trecut vechimea în munca la grupele de muncă, nu au fost trecuţi la categoria de muncă. Realitatea asta este: se fură pe capete, se fură pe capete!”, a declarat Gheorghe Chioaru.