Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rareş Bogdan: Ministerul de Finanțe băgă mâna în buzunarele unui MILION de români și le fură 256 de millioane de dolari

Rareş Bogdan: Ministerul de Finanțe băgă mâna în buzunarele unui MILION de români și le fură 256 de millioane de dolari

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Mai 2019, 18:03
Rareş Bogdan: Ministerul de Finanțe băgă mâna în buzunarele unui MILION de români și le fură 256 de millioane de dolari Sursă foto: Facebook / Rareș Bogdan Economic

Pentru că ANAF nu a putut să regleze Contribuţiile de Asigurări de Sănătate (CASS) din Declarațiile 220 vechi cu Declarațiile 200 noi, populaţia a plătit mai mult cu 256 de millioane de dolari, a precizat Rareş Bogdan într-o postare de pe Facebook, de miercuri.

"Cei care aveți venituri din activități independente (PFA, drepturi de autor, tot ce înseamnă profesii liberale) ați primit, probabil, o decizie de impunere pentru plata contribuțiilor sociale pentru perioada 2013 – 2017. Probabil mulți ați suferit un șoc, pentru că nu vă așteptați să datorați bani pentru sănătate (CASS)", a spus Rareş Bogdan în postare.

În continuare, fostul jurnalist a descris mecanismul prin care cei 256 de millioane de dolari ar fi fost obţinuţi, indicând şi ca în statistici s-ar fi raportat  venituri mai mari decât erau în realitate.

"Unde e problema: sistemul ANAF nu a putut să regleze CASS din Declarațiile 220 cu Declarațiile 200 (astea mai noi, „revoluția fiscală”). Ceea ce înseamnă un FURT compus din două părți:

a) Nededucerea cheltuielii cu CASS şi impozitarea venitului net cu 16% (aici e mai simplu de înțeles)

b) Furtul de 6% rezultat între deducerea cheltuielii cu impozitul perioadei 2013-2017 de 16%, prin mutarea datei de stabilire a CASS în 2018-2019, când impozitul a fost de 10%", 

Spre deosebire de perioada de până în 2017, când declarația veniturilor se făcea prin formularul 220, formularul 200, cel nou, cuprinde declararea impozitului pe venit, dar fără calculul CASS. 

Ei bine, regularizarea nu s-a făcut!! De ce? 

Sistemul nu e capabil să preia declarațiile de impunere! Aiuritor, nu? Cum nu poate, veți întreba? Nu poate!! Dacă întrebați la Fisc, vi se va răspunde că nu se poate", a spus Rareş Bogdan.A cumpărat un pepene de la supermarket. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!

"Oameni buni, CASS nu e impozit, nu e o taxă, deci CONSTITUȚIONAL vorbind, nu poate figura pe o decizie de plată a acestora", a completat fostul jurnalist.

Postarea originală de pe Facebook a lui Rareş Bogdan