Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pepsi revine la aspartam. Îndulcitorul poate afecta tratamentele medicale pentru cancer şi SIDA

Pepsi revine la aspartam. Îndulcitorul poate afecta tratamentele medicale pentru cancer şi SIDA

Un articol de: - 27 Iun 2016, 17:36
Pepsi revine la aspartam. Îndulcitorul poate afecta tratamentele medicale pentru cancer şi SIDA foto: eater.com Economic

Compania PepsiCo va reintroduce aspartamul în conținutul unora dintre băuturile dietetice produse, la mai puțin de 12 luni după ce acesta fusese retras, din motive de sănătate, arată sky.com.

Îndulcitorul ar fi conectat cu cancerul, potrivit rezultatelor unor teste pe șoareci de laborator, iar compania a renunțat la folosirea aspartanului în luna august a anului precedent din cauza refuzurilor pe care le-ar fi întâmpinat pe piața vânzărilor.

Cu toate acestea, se pare că această schimbare nu a fost pe placul consumatorilor, care s-au plâns de noua aromă a băuturii.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

În aceste condiții, Pepsi MAX va fi reintrodus în Statele Unite ale Americii din toamnă cu numele de Pepsi Zero Zahăr și va conține aspartam. Pepsi Dietetic Classic Sweetner Blend va conține, de asemenea, aspartam.

Totuși, Pepsi Dietetic va fi în continuare îndulcit fără aspartam.

 

Citeşte mai multe despre:   cancer