Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pesta porcină africană produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, susține ministrul Adrian Oros

Pesta porcină africană produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, susține ministrul Adrian Oros

Un articol de: George Lupu - 23 Mar 2021, 15:51
Pesta porcină africană produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, susține ministrul Adrian Oros Foto: Pixabay.com Economic

Pesta porcină africană produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, în condiţiile în care fermele de porci autohtone produc doar 25% din carnea de porc consumată, a declarat ,marţi, în cadrul unei conferinţe de presă ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

“Pesta porcină africană este o pandemie.(...) Este o problemă gravă care produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, în condiţiile în care noi producem doar 25% din carnea de porc consumată. Din cele 3,6 milioane de locuri de cazare la porc de îngrăşat sunt ocupate peste 900.000, restul sunt locuri de cazare goale în ferme falimentate, iar Guvernul şi noi, fiecare, din bugetul naţional, plătim sute de milioane anual despăgubiri”, a declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a mai spus că din cauza acestei boli există riscul de a avea restricţii mai multe pentru exporturi.

“De la apariţia Covid-ului, totul a fost ecranat din nefericire de evoluţia Covid- 19, dar harta României a rămas în continuare roşie şi pericolul este să avem restricţii la export. Nu numai la porc şi carne de porc, ci şi la alte produse agroalimentare dacă nu reuşim să stăpânim această boală. Sau cel puţin să o localizăm”, a explicat Oros.

Ministrul a mai afirmat că în acest moment Ministerul Mediului se ocupă de problema mistreţilor, care sunt cei care răspândesc această boală. În aceste condiţii oficialul este optimist şi crede că vom avea în sfârşit o implementare comună care să fie agreată de toate instituţiile care au abilităţi în gestionarea acestei probleme grave. 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Oros