Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Peste 2.000 de angajați ai ANAF își vor primi preavizele de concediere

Peste 2.000 de angajați ai ANAF își vor primi preavizele de concediere

Un articol de: - 05 Aug 2013, 09:24
Peste 2.000 de angajați ai ANAF își vor primi preavizele de concediere Economic

Între 2.000 și 2.500 de anagajați din cadrul Autorității Naționale de Administrare Fiscală vor primi, luni, preavizele de cocnediere, un pas procedural care trebuie făcut pentru alcătuirea noii Direcții Antifraudă din subordinea premierului.

Este vorba de un număr între 2.000 și 2.500 de angajați din structurile vamale, Garda Finaciară și direcția de integritate din ANAF care vor primi preavizele de concediere. Aceste preavize, conform Legii funcționarului public, sunt valabile timp de 60 de zile.

Proiectul de concedieri masive, început la 1 iulie, trebuie definitivat până la 1 septembrie. Proiectul dat prin ordonanță de urgență prevede că toți inspectorii – mai puțin cei din punctele fixe de la frontieră – vor fi redirecționați către noua Direcție antifraudă pe bază de examen, care va consta într-un test de integritate, un test cu poligraful sau un test de cultură generală. În noua Direcție Antifraudă, în așa-numita Poliție Fiscală a ANAF, vor intra doar aceia care pot face față unor anchete, nu doar unor verificări ale comercianților.

Conform organigramei noii direcții, posturile de conducere se vor reduce cu 30%.

Citeşte mai multe despre:   concedieri,   ANAF,   garda financiara