Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere din România, cu o vechime de 70 de ani, a dat FALIMENT

Unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere din România, cu o vechime de 70 de ani, a dat FALIMENT

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 18:24
Unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere din România, cu o vechime de 70 de ani, a dat FALIMENT Economic

Şoc printre companiile care derulează afaceri cu petrol în România. Importatorul de produse petroliere Petrolexportimport, care are o tradiţie de 70 de ani, a anunţat joi că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a companiei.

Petrolexportimport a intrat în faliment fără a parcurge o procedură de insolvență

Instanţa a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava.

"Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII a Civila, în şedinţa din data de 16 octombrie 2018 – Dosar 32833/3/2018 – a emis Încheierea de şedinţă prin care, în temeiul art.145 alin.1 raportat la art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului Petrolexportimport şi a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava SPRL", se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada regimului comunist, compania era cel mai mare jucător prin intermediul căruia se derulau afacerile cu petrol.
Petrolexportimport a fost înfiinţată în anul 1948, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului şi al tuturor derivatelor petrolifere. 

De la 1 ianuarie 1991, s-a transformat în societate pe acţiuni şi, până în 1997, a deţinut monopolul importului de ţiţei şi exportului de produse petroliere pentru sistemul de rafinare din România, potrivit news.ro.
Din mai 2000, societatea a fost complet privatizată. 

În prezent, Petrolexportimport importă şi comercializează produse petroliere, petrochimice şi aditivi pentru rafinăriile româneşti, precum şi pentru alţi clienţi interni.

Citeşte mai multe despre:   Petrolexportimport,   BVB