Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Petrom: Centrala Electrică de la Brazi va funcționa la capacitate maximă în perioada 13-17 iulie

Petrom: Centrala Electrică de la Brazi va funcționa la capacitate maximă în perioada 13-17 iulie

Un articol de: - 13 Iul 2012, 13:07
Petrom: Centrala Electrică de la Brazi va funcționa la capacitate maximă în perioada 13-17 iulie Economic

Petrom a modificat programul de testare al centralei electrice de la Brazi pentru a asigura securitatea alimentarii cu electricitate a Romaniei, ca urmare a solicitarii Transelectrica. Astfel, in intervalul 13-17 iulie 2012, centrala electrica de la Brazi va functiona la capacitate maxima pentru a contribui la realizarea echilibrului productie - consum in Sistemul Energetic National.  

Cu o capacitate de 860 MW, centrala electrica pe gaze de la Brazi este cel mai mare proiect privat Greenfield de generare de electricitate din România din ultimii 20 de ani. Proiectul a fost dezvoltat în contextul creşterii cererii de electricitate şi al obligaţiilor asumate de către România pentru reducerea emisiilor de CO2 şi dezvoltarea de energie curată.  

Pentru constructia centralei s-au folosit cele mai moderne tehnologii care conferă acesteia caracteristici superioare altor capacităţi de producţie, cum ar fi eficienţă ridicată - consum mai mic de gaze comparativ cu alte centrale, flexibilitate în operare, nivel redus al emisiilor. Bugetul pentru construcţia centralei s-a ridicat la circa 500 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   petrom