Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Petrom, profit cu 16% mai mare față de ultimele 6 luni ale anului 2011: "Ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă"

Petrom, profit cu 16% mai mare față de ultimele 6 luni ale anului 2011: "Ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă"

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2012, 09:49
Petrom, profit cu 16% mai mare față de ultimele 6 luni ale anului 2011: "Ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă" Foto: capital.ro Economic

Cea mai mare companie românească, Petrom a anunțat astăzi datele financiare aferente primelor șase luni ale acestui an. Profitul companiei a urcat cu 16% față de ultimele 6 luni ale anului 2011, până la 2 miliarde de lei. Dacă vânzările vor merge la fel de bine și în cel de-al doilea semestru al anului în curs, compania petrolieră are șanse să-și doboare propriul record național de profitabilitate stabilit în 2011, de aproape 3,8 miliarde de lei.

Potrivit Raportului financiar, OMV Petrom a înregistrat creșteri pe toată linia în primul semestru al acestui an. Nu doar profitul a crescut cu 16% față de semestrul precedent, ci și vânzările. Compania petrolieră a înregistrat o creștere de 19 procente ale vânzărilor până la 12,2 miliarde de lei, adică aproape 2,8 miliarde de euro.

"În continuare, ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă şi de a ne concentra pe potenţialele oportunităţi de creştere în segmentul de Explorare şi Producţie. Acest lucru presupune continuarea programului nostru investiţional de ordinul a 0,8-1,2 mld euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piaţă şi un mediu fiscal şi de reglementare favorabil investiţiilor”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A.

Doar ultimele trei luni Petrom a avut vânzări de aproape 6, 2 miliarde de lei.

La un astfel de parcurs după primul semestru, compania deținută de austriecii de la OMV are șanse să-și depășească propriul record de profitabilitate pentru o firmă din România, stabilit anul trecut. Atunci compania a avut un profit de 887 milioane de euro la vânzări record de 5,3 miliarde de euro. Față de 2010, creșterea profitului a fost de 72%.

 
Profit cu 16% mai mare pentru Petrom, față de anul trecut
Embed:

 


Citeşte mai multe despre:   OMV PETROM,   profit