Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Peugeot a înregistrat o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului, mai mică față de estimările analiștilor

Peugeot a înregistrat o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului, mai mică față de estimările analiștilor

Un articol de: - 31 Iul 2013, 11:01
Peugeot a înregistrat o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului, mai mică față de estimările analiștilor Foto: bloomberg.com Economic
Grupul PSA Peugeot Citroen a înregistrat o pierdere operațională de 65 milioane euro în primul semestru al anului 2013, aceasta fiind mult mai redusă față de cea anticipată de analiști, datorită reducerii semnificative a costurilor, relatează Bloomberg.

Analiștii indicau o pierdere medie de 295,8 milioane euro pentru prima jumătate a acestui an.

Veniturile celui mai mare producător auto francez au coborât cu 3,8% în perioada analizată, la 27,7 miliarde euro.

Vedem primele semne de revenire pentru grup. Trebuie să continuăm eforturile de consolidare a redresării industriale şi comerciale", a declarat Philippe Varin, directorul general al companiei.

Anul trecut, divizia de producția auto a Peugeot a consumat trei miliarde euro dinr ezervele de lichidități ale grupului.

Compania a decis să închidă o fabrică din Franța, a concediat 17% din angajații din țară și poartă discuții cu băncile privind diverse varainte de acțiune pentru consolidarea situației financiare, precum o majorare de capital sau vânzarea de active.

În raportul financiar pentru primul semestru se arată că Peugeot se bazează pe modelele noi pentru atragerea de noi clienți, mașinile lansate recent depășind țintele de vânzări.

În acest an acțiunile companiei au crescut cu 65%, valoarea sa de piață ajungând la 3,44 miliarde euro.