Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic PIB-ul UE a fost revizuit în creștere după introducerea ESA 2010

PIB-ul UE a fost revizuit în creștere după introducerea ESA 2010

Un articol de: - 17 Oct 2014, 14:40
PIB-ul UE a fost revizuit în creștere după introducerea ESA 2010 Economic

Produsului Intern Brut al Uniunii Europene a fost revizuit în creștere de Oficiul european de statistică (Eurostat), după introducerea noii metodologii de calcul a PIB anual - ESA 2010.

Atfel, Eurostat a revizuit în sus cu 3,4% cifrele privind economia Uniunii Europene (EU28) și a zonei euro (EA18), în perioada 1997-2013, comparativ cu datele raportate conform vechiului sistem ESA 1995, a anunțat vineri Oficiul european de statistică.

Principala modificare introdusă de ESA 2010 este că sumele pentru cercetare și dezvoltare vor fi considerate investiții și nu cheltuieli curente iar cheltuielile pentru echipamentele militare vor fi considerate investiții. Sunt incluse în Produsul Intern Brut veniturile din producția, importul și consumul de droguri, prostituția și traficul cu alcool și tutun.

Comisia Europeană a estimat că impactul noii metodologii de calcul a PIB va fi diferit în rândul statelor membre, din cauza variațiilor care există între țările UE când este vorba de cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare.

În România, noua metodologie de calcul a dus la îmbunătățirea cu 1,9% a datelor privind PIB-ul în 2010.

Citeşte mai multe despre:   Eurostat