Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pierderile s-au dublat la Bursa de la București, în urma anunțului privind eventuala suspendare a președintelui Băsescu

Pierderile s-au dublat la Bursa de la București, în urma anunțului privind eventuala suspendare a președintelui Băsescu

Un articol de: - 04 Iul 2012, 16:34
Pierderile s-au dublat la Bursa de la București, în urma anunțului privind eventuala suspendare a președintelui Băsescu Foto: dailyrecord.co.uk Economic
Anunțul referitor la posibila suspendare a președintelui Traian Băsescu afectează grav Bursa de Valori București. Astfel, pierderile suferite de indicii bursieri ai BVB s-au dublat pe fondul tulburărilor politice din România, care au amplificat de mai multe ori tendința deja negativă a pieței, influențată de corecţiile de pe pieţele europene, relatează Economica.net.

Indicii Bursei de Valori Bucureşti scădeau și în proporţii de peste 2%, la ora 14.45, iar în Europa doar un indice spaniol pierdea 1% în timp ce toţi ceilalţi suferă corecţii de ordinul zecimilor de procent, normale după câteva zile de creştere, spun analiştii. Cele mai tranzacţionate acţiuni în România se confruntă cu pierderi mai mari decât mediile ponderate ale indicilor.

Eventuala „suspendare a preşedintelui României încurajează scăderile şi descurajează prezenţa investitorilor străini. Este un factor de multiplicare a tendinţei europene de scădere, firească după mai multe zile de creştere“, a declarat, pentru sursa citată, Valerian Ionescu, şeful brokerilor de piaţă de capital de la BCR.

„Veştile proaste de pe pieţele emergente amplifică şi mai mult coeficientul de risc deja mare care li se atribuie. Clienţii ne întreabă, de pildă, dacă nu vor urma şi în România decizii extreme precum naţionalizările de fonduri de pensii sau subordonarea Băncii Naţionale de către Guvern“, a mai spus brokerul BCR.

La ora 14:45 cea mai mare pierdere, de 2,8%, o suferea indicele bursei, BET Fi, care realizează media ponderată a preţurilor Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) şi ale Fondului Proprietatea (FP). Cel din urmă scădea la aceeași oră cu 3,45%.