Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cifre oficiale: Au scăzut substanţial contribuţiile la Pilonul II de pensii (VIDEO)

Cifre oficiale: Au scăzut substanţial contribuţiile la Pilonul II de pensii (VIDEO)

Un articol de: - 23 Apr 2018, 10:37
Economic

Cifrele oficiale confirmă informaţiile apărute de mult în spaţiul public privind atacul guvernului la Pilonul II de pensii. Cei 7,1 milioane de români participanți la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au primit, pentru salariile din luna ianuarie, o contribuție medie cu 16,1% mai redusă comparativ cu ultima lună a anului trecut și cu 8,9% mai mică față de noiembrie 2017, reiese din datele afișate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și analizate de Profit.ro.

În luna ianuarie, contribuția medie la nivelul Pilonul II a fost de 146,82 lei, de la 174,97 lei în ultima lună a anului trecut și 161,17 lei în noiembrie 2017, arată sursa menţionată.

Practic, reiese din datele ASF afișate acum și analizate de Profit.ro, contribuția din prima lună a acestui an a fost inferioară tuturor celorlalte luni din 2017, cu excepția lunii ianuarie 2017, când suma medie virată în contul fiecărui participant la Pilonul II a fost 136,88 lei. 

Niciunul din cele 7 fonduri de pensii private obligatorii nu a înregistrat în ianuarie o contribuție medie mai mare comparativ cu ultimele luni din 2017. 

Aceste date vin chiar dacă la finele anului trecut, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că nu vor fi reduse contribuțiile la Pilonul II, deși procentul virat de stat va fi diminuat de la 5,1% la 3,75%. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   ASF
 
 
 
Loading...