Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Anunț ŞOCANT despre PENSIILE românilor: Se mai dau banii DOAR până la finalul anului... Ce se întâmplă din 2019

Anunț ŞOCANT despre PENSIILE românilor: Se mai dau banii DOAR până la finalul anului... Ce se întâmplă din 2019

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 07:35
Economic

Schimbare majoră în ceea ce priveşte plata pensiilor începând de anul viitor!
Milioane de pensionari urmează să îşi primească pensia pe card în 2019, o măsură care, potrivit ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, ar urma să facă economii substanțiale la buget. 

Oficialul guvernamental a afirmat că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română şi că acesşti bani pot fi folosiţi de  administrațiile locale pentru investiții.

Astfel, de la anul pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. Măsura va afecta aproximativ 3,2 milioane de pensionari. Aceștia se vor adăuga celor 2,17 milioane pensionari care își încasează pensiile în conturi bancare, scrie digi24.ro

În prezent, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD.

Astfel, vestea bună pentru pensionari este că livrarea pensiilor se va putea face la orice bancă aleasă de beneficiarul drepturilor. 
Există însă şi veşti proaste. Una dintre acestea este că în prezent comisioanele și taxele aferente cardurilor și conturilor curente pentru pensii diferă în proporție de 1 la 10, în funcție de bancă. Prin urmare, pensionarii va trebui să cântărească bine de la bancă aleg să-şi primească banii. 
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   CNPP,   Posta Romana,   CEC Bank,   BCR,   BRD