Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Plățile online cu cardul ar putea ajunge la 250 milioane euro, în creștere cu 25% față de 2011

Plățile online cu cardul ar putea ajunge la 250 milioane euro, în creștere cu 25% față de 2011

Un articol de: - 11 Iul 2012, 12:54
Plățile online cu cardul ar putea ajunge la 250 milioane euro, în creștere cu 25% față de 2011 Foto: Lovetoknow.com Economic
 Anul acesta, plățile online cu cardul ar putea depăși 250 de milioane euro, după ce în 2011 au fost de 200 milioane euro, iar numărul total al tranzacțiilor s-ar putea ridica la aproximativ cinci milioane, reprezentând o creștere de 30% față de 2011, relatează Curierul Național, care citează estimările Netopia mobilPay, liderul pieţei de microplăţi prin telefon şi procesator de plăţi online prin card.

Potrivit acestor estimări tranzacţia medie se va situa în jurul valorii de 50 de euro. De asemenea, și în zona de telecom și divertisment s-au înregistrat creșteri importante la plățile online cu cardul în primul semestru al anului.

"În primul semestru al acestui an românii au efectuat 2,3 milioane de plăţi online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Din tranzacţiile înregistrate în această perioadă peste 550.000 (un sfert din piaţă) au avut loc pe site-urile de reduceri. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%", a declarat într-un comunicat Horia Grozea, director Card Payments Netopia mobilPay.