Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic PNL, atac la baionetă după raportul Comisiei Europene. "Urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite"

PNL, atac la baionetă după raportul Comisiei Europene. "Urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite"

Un articol de: - 03 Mai 2018, 19:12
PNL, atac la baionetă după raportul Comisiei Europene. "Urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite" Economic

PNL iese la atac împotriva guvernării PSD-ALDE după raportul Comisiei Europene.
Potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă, prognoza economică de primăvară dată publicităţii miercuri de forul comunitar arată "negru pe alb" că România nu se va încadra în ţinta de deficit bugetar din 2018 şi 2019, caz în care vor urma noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite pentru români. 

''Raportul Comisiei Europene spune negru pe alb că România nu se va încadra în ţinta de deficit bugetar din 2018 şi 2019, iar scumpirile vor continua. În traducere liberă, ceea ce spun oficialii europeni este că Guvernul României, în actuala structură, arhitectură fiscal-bugetară, nu va putea face faţă cheltuielilor până la sfârşitul anului şi că urmează - şi avem informaţii - că urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite", a declarat Ionel Dancă, la Parlament, conform Agerpres. 

"Vor introduce o cotă de impozit de 20% pentru veniturile de peste 4.000 de lei, vor renunţa la cota unică şi vor amăgi din nou populaţia cu un impozit regresiv pentru veniturile sub 2.000 de lei. Acesta este planul PSD - ALDE pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar. Avertismentul pe care l-a făcut public astăzi Comisia Europeană este că în actuala conjunctură de cheltuieli şi venituri România nu se poate încadra în aceste ţinte şi ori economia României se va duce în gard ori vor majora taxele şi impozitele", a mai susţinut purtătorul de cuvânt al PNL.

Comisia Europeană a estimat, în prognoza de primăvară, că România va avea în acest an și în 2019 deficite bugetare peste limita de 3% din produsul intern brut (PIB) acceptată în Uniunea Europeană, iar scumpirile suportate de populație la produse și servicii vor continua (Detalii AICI). 
 

Citeşte mai multe despre:   Ionel Danca,   PNL,   Comisia Europeana