Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Podul Calafat-Vidin va fi dat în folosință în ianuarie 2013

Podul Calafat-Vidin va fi dat în folosință în ianuarie 2013

Un articol de: B1 TV - 01 Iul 2012, 11:19
Podul Calafat-Vidin va fi dat în folosință în ianuarie 2013 Foto: evz.ro Economic

Şoferii vor putea circula pe podul Calafat-Vidin abia din ianuarie 2013. Şi asta pentru că abia atunci podul peste Dunăre care leagă România de Bulgaria va fi gata. De data aceasta, vinovaţi de întârzierea lucrărilor sunt bulgarii care au amânat termenul de finalizare încă din 2010. Podul Calafat n-a scăpat însă de inspecţia oficialilor.

Ministrul de Interne, Ioan Rus şi comisarul european, Johannes Hahn au venit să vadă stadiul construcţiei. Cei doi s-au arătat încântați de lucrări și speră ca de data aceasta podul să poată fi deschis circulației din ianuarie anul viitor.

„Vizitez acest pod pentru că este un simbol, întrucât reușește într-adevăr să unească două popoare ale Europei. Am muncit mulți ani pentru a ajunge la acest nivel al lucrării. În toată această regiune, pe o suprafață de 630 de kilometri, există un singur pod, iar acum avem altul. Este nevoie ca acestea să facă o mai bună legătură între cele două națiuni”, a declarat Johannes Hahn.

Până acum, finalizarea lucrărilor a fost amânată din cauza constructorilor bulgari. Deși podul trebuia să fie gata încă din 2010, termenul de finalizare s-a amânat de la an la an întrucât partea bulgară nu a reușit să finalizeze lucrările.

Cât despre partea română, președintele Consiliului Județean Dolj, aflat și el în vizită, a declarat că infrastructura de pe teritoriul României este gata în proporție de 95%. Mai exact, aproape 9 km de șosea și 6 de cale ferată. Totul în valoare de 70 de milioane de euro, bani proveniți atât de la buget, cât și din fonduri europene.


Citeşte mai multe despre:   constructie,   Ioan Rus