Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Polonia și Ungaria au acceptat introducerea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept

Polonia și Ungaria au acceptat introducerea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept

Un articol de: George Lupu - 10 Dec 2020, 14:49
Polonia și Ungaria au acceptat introducerea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept Foto: pixabay Economic

Polonia și Ungaria au acceptat introducerea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept, a anunțat Europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

"Polonia și Ungaria au acceptat introducerea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept. Anunțul oficial privind acordul pe mecanism va fi făcut în reuniunea Consiliului European programat să înceapă la ora 14.00, ora României. Adoptarea la timp și intrarea în vigoare a Bugetului Multianual al Uniunii Europene pentru următorii 7 ani la 1 ianuarie 2021 nu mai este în pericol", a scris eurodeputatul PNL.

Acesta a precizat care sunt următorii pași pentru adoptarea bugetului și a planului de redresare:

Mâine dimineață reprezentanții permanenți ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor confirma acordul pe Bugetul Multianual al Uniunii Europene 2021 - 2027 și pe mecanismul privind corelarea fondurilor europene de statul de drept. După ce ambasadorii confirmă acordul pe cele două documente, ele vor fi trimise în Parlamentul European.

Noi vom vota imediat cele două acorduri, la începutul săptămânii viitoare în Comisia pentru bugete a Parlamentului European și miercuri în plenul Parlamentului European.

Acordul pe buget include toate fondurile europene obținute pentru România la Consiliul European din luna iulie. În plus, include câteva creșteri de fonduri la programe europene obținute de Parlamentul European de pe urma cărora va beneficia și România. Este vorba de creșteri pentru Programul de burse Erasmus+, Programul European de Sănătate, consolidarea frontierei externe a Uniunii Europene.

După votul în Parlamentul European, acordul final va fi trimis la Consiliul de Miniștri ai Uniunii Europene unde va fi adoptat în unanimitate până la finalul anului. În momentul acela, Bugetul multianual al Uniunii Europene pe următorii 7 ani devine literă de lege.

Odată ce aceste lucruri se întâmplă, rezultatele vor fi următoarele:

Bugetul Uniunii Europene pe următorii 7 ani intră în vigoare la 1 ianuarie 2021 exact așa cum a fost prevăzut, iar banii vor începe să vină în România.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Corelarea fondurilor europene cu statul de drept va deveni literă de lege și va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2021 pentru toate fondurile europene (atât fondurile din Bugetul Multianual al Uniunii Europene, cât și fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență).