Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ponta a anunțat o rectificare de buget pentru octombrie: Înseamnă că luăm bani de la unii și dăm la alții

Ponta a anunțat o rectificare de buget pentru octombrie: Înseamnă că luăm bani de la unii și dăm la alții

Un articol de: - 28 Sep 2013, 17:53
Ponta a anunțat o rectificare de buget pentru octombrie: Înseamnă că luăm bani de la unii și dăm la alții Economic

Premierul Ponta a anunțat, sâmbătă, că va exista o rectificare de buget în luna octombrie, însă pentru că nu există fonduri va fi o rectificare de genul ”luăm bani de la unii și dăm la alții”.

"O să avem rectificare în octombrie, dar rectificare înseamnă că luăm bani de la unii şi dăm la alţii. Nu înseamnă că avem, că sunt nişte bani cu care nu avem ce face, ci înseamnă că îi luăm de unde nu sunt absolut necesari şi îi ducem unde arde. Săptămâna trecută, 25 de milioane de lei am dat în judeţul Galaţi pentru inundaţii şi cred că am făcut bine. Am luat banii dintr-un loc şi i-am pus în altă parte. La fel pentru situaţii speciale. Categoric, toate salariile, toate pensile, lucrurile esenţiale le avem acoperite şi le plătim fără probleme, dar la rectificare luăm dintr-o parte şi punem în alta. Cineva pierde ca să câştige altcineva", a declarat Ponta, sâmbătă, la Bistrița. 

Întrebat dacă primarii bistrițeni se pot aștepta la bani în urma rectificării bugetare, primul ministru a insistat pe faptul că Guvernul nu are ”vreun rezervor secret”, citează Mediafax.

”Banii sunt cei care sunt colectaţi prin taxele şi impozitele pe care nu le-am mărit. Am rămas cu cota unică de 16 la sută. Am redus, fie că e vorba de TVA la pâine, pe care aş vrea să-l extindem, fie că e vorba de proiectul principal pentru anul viitor şi anume o reducere a impozitării muncii. De unde reducem, e foarte greu să spunem că sunt mult mai mulţi bani. Important e cum se folosesc", a replicat Ponta.

Ponta a anuntat o rectificare bugetara dintr-un buzunar in altul
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   fonduri,   Guvernul Romaniei