Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ponta: Impozitul pe terenuri crește de la 1 ianuarie. Ministrul Finanțelor infirmă

Ponta: Impozitul pe terenuri crește de la 1 ianuarie. Ministrul Finanțelor infirmă

Un articol de: - 03 Oct 2013, 19:29
Ponta: Impozitul pe terenuri crește de la 1 ianuarie. Ministrul Finanțelor infirmă Economic

Neînţelegerile la vârful USL se ţin lanţ. Cea mai recentă,  pe tema impozitului pe terenuri şi clădiri. În vreme ce premierul Victor Ponta a anunţat creşterea impozitului de la 1 ianuarie 2014, vicepremierul şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, l-a contrazis pe premier şi spune că impozitul pe clădiri şi terenuri nu va creşte deloc.

Discuţia a avut loc într-o emisiune tv, susţin jurnaliştii de la gândul.info. Ulterior, Daniel Chiţoiu şi-a nuanţat afirmaţiile.

"Dacă reuşim împreună cu expertiza Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional să schimbăm modalitatea de impozitare a proprietăţii, nu să creştem impozitul pe proprietate, în sensul că nu se mai plăteşte în funcţie de natura juridică a deţinătorului proprietăţii - persoană fizică sau persoană juridică - ci în funcţie de destinaţia proprietăţii, a clădirii sau terenului (...) Vor fi venituri colectate de autorităţile publice locale mai mari din schimbarea sistemului de impozitare ca urmare a faptului că cei care au imobile sau terenuri destinate activităţilor economice trebuie să plătească un impozit mai mare decât în prezent, când îl deţin sub formă de locuinţă", a precizat  Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   impozit,   terenuri