Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ponta, în Parlament: Pariul cu fondurile europene a fost câștigat. Toate programele sunt deblocate

Ponta, în Parlament: Pariul cu fondurile europene a fost câștigat. Toate programele sunt deblocate

Un articol de: - 08 Oct 2013, 13:34
Ponta, în Parlament: Pariul cu fondurile europene a fost câștigat. Toate programele sunt deblocate Economic

Primul ministru Victor Ponta a prezentat, marți, în faţa Camerei Deputaţilor, „Acordul de parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020”, alături de Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Premierul a declarat că pariul cu fondurile europene a fost câștigat, iar România urmează să absoarbă 500 de milioane de euro.

„Astăzi toate programele sunt deblocate, fără niciun fel de excepţie. Urmează să absorbim 500 de milioane de euro.  Cred că România poate să spună că în sfârșit are un pariu câștigat, după atâtea pierdute și vreau să mulțumesc tutor celor care au făcut posibil ca acest pariu cu fondurile europene să fie câștigat.

Legat de perioada 2014-2020, este o perioadă în care România a fost defavorizată. România a primit o alocare de 21,4 mld. pentru fonduri structurale. S-ar fi putut negocia mai bine. România a fost defavorizată faţă de alte ţări raportat la populaţie. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a diminua discrepanţa dintre regiuni. Sumele din umătorul exerciţiu financiar trebuie folosite pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru continuare proiectelor locale, ficare localitate să aibă gaze, canalizare”, a declarat premierul.

Victor Ponta: Pariul cu fondurile europene a fost câștigat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   fonduri europene