Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ponta: Poate e mai bine să avem în 2015 deficit de 2%, în loc de 1,4%, dar să absorbim 7-8 miliarde euro

Ponta: Poate e mai bine să avem în 2015 deficit de 2%, în loc de 1,4%, dar să absorbim 7-8 miliarde euro

Un articol de: - 20 Oct 2014, 22:54
Ponta: Poate e mai bine să avem în 2015 deficit de 2%, în loc de 1,4%, dar să absorbim 7-8 miliarde euro Economic

Premierul Victor Ponta a declarat că nu are idee cum va putea aloca în bugetul pe anul viitor sumele pentru cofinanţarea a 50% din fondurile de coeziune şi a apreciat că poate că ar fi mai bine ca România să aibă un deficit de 2% în loc de 1,4%, dar să atragă 7-8 miliarde euro din fondurile europene, informează Mediafax. El a arătat, în discursul susţinut la Summitul UE-Europa de Sud-Est de la Bucureşti, că România se apropie de 50% rată de absorbţie a fondurilor europene, dar încă are de atras anul viitor încă 50% din fondurile de coeziune, iar Guvernul se confruntă cu o dilemă legată de resursele necesare cofinanţării.

"Mă voi confrunta cu o dilemă semnificativă: trebuie să alocăm în buget banii necesari pentru cofinanţarea fondurilor europene, dar în acelaşi timp Comisia Europeană cere României să atingă un deficit de 1,4%, iar eu nu am nicio idee cum voi putea pune câteva miliarde de euro pentru a cofinanţa cu 15% şi a lua 85% din fondurile europene, dar în acelaşi timp să reduc deficitul la 1,4%. Mă întrebam dacă nu e mai bine pentru Europa ca România să aibă deficit de 2%, dar să absoarbă 7-8 miliarde de euro, investiţii directe în infrastructură şi proiecte economice. Aceasta este doar o întrebare legată de birocraţia din Europa şi realitatea din ţara noastră", a spus Ponta.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   fonduri europene,   deficit bugetar