Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ponta: Proiectul privind redevenţele petroliere va fi în dezbatere la începutul anului 2015

Ponta: Proiectul privind redevenţele petroliere va fi în dezbatere la începutul anului 2015

Un articol de: - 26 Sep 2014, 23:44
Foto: gov.ro Economic

Proiectul privind noile redevenţe pentru sectorul petrolier va fi pus în dezbatere la începutul anului viitor şi va introduce un sistem care să asigure resurse bugetare la media europeană, dar care să nu descurajeze investiţiile prin perceperea unor taxe prea mari, a declarat premierul Victor Ponta.

„Am confirmat faptul că sistemul de redevențe va fi un sistem care să asigure, sigur, resurse bugetare la media europeană, însă nu va descuraja investițiile, nu va fi un sistem în care să încercăm să luăm prea mult, pentru că, dacă vrei să iei prea mult, după aia nu mai ai de la cine. Noua lege este discutată în primul rând cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar Internațional, şi va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor, pentru că acea obligație a statului român de a nu modifica sistemul redevențelor expiră pe 31 decembrie 2014", a spus Ponta, aflat în SUA, potrivit Mediafax.

El s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Halliburton, din sectorul petrolier.

Legislaţia actuală nu face diferenţa între tipurile de zăcăminte, iar nivelul redevenţelor este cuprins între 3% şi 13% din nivelul producţiei de hidrocarburi.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta
 
Loading...