Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Porsche ar putea investi mai puțin în mașinile sport. Producătorul auto își îndreaptă atenția spre tranzacțiile cu energie

Porsche ar putea investi mai puțin în mașinile sport. Producătorul auto își îndreaptă atenția spre tranzacțiile cu energie

Un articol de: - 26 Iun 2012, 13:26
Porsche ar putea investi mai puțin în mașinile sport. Producătorul auto își îndreaptă atenția spre tranzacțiile cu energie Foto: Panoramio.com Economic

Porsche SE, compania care controlează participația majoritară la Volkswagen AG, ar putea investi în viitor mai mult în energie decât în mașini sport precum celebrul 911. Acționarii Porsche SE au votat luni, la Stuttgart, în favoarea acestor schimbări în cadrul companiei, pe fondul iminentei finalizări a vânzării diviziei auto Porsche către Volkswagen. Votul îi permite holding-ului să investească în materiale pentru industria auto, în sectorul imobiliar și în tranzacțiile cu energie, relatează Bloomberg.

”Ne vom îndrepta atenția către activitățile din cadrul sectorului auto. Porsche SE este și rămâne inseparabil legat de industria auto”, a declarat Martin Winterkorn, directorul executiv al VW și Porsche SE, în cadrul unui discurs susținut înaintea votului de luni.

În lipsa unor noi investiții, Porsche SE va fi nevoit să administreze 50,7% din acțiunile comune ale Volkswagen, după vânzarea diviziei auto Porsche. Afacerea, care ar fi trebui să aibă loc la începutul acestei luni, ar pune capăt problemelor apărute după ce Porsche nu a reușit să preia Volkswagen.

Vânzarea diviziei auto a Porsche, care produce și SUV-ul Cayenne plus coupe-ul Panamera cu patru uși, face parte dintr-o înțelegere încheiată în 2009 în vederea integrării companiilor.

Planul original de fuziune a VW și Porsche SE a picat în septembrie din cauza unor probleme legale. De atunci, cele două companii au explorat alternativele, inclusiv cumpărarea a ceea ce a mai rămas din brand-ul Porsche.

Dacă VW decide să cumpere 50,1 % din divizia de mașini sport, Porsche SE ar putea obține lichidități de aproximativ 2,5 miliarde euro, după deducerea datoriilor. Potrivit datelor Bloomberg, Porsche ar trebui să obțină, anul viitor, de la Volkswagen, 570 de milioane euro sub forma unor dividende.

Citeşte mai multe despre:   Porsche,   Volkswagen