Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Premieră ISTORICĂ pentru Grecia: Guvernul elen s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE / În același timp, Guvernul PSD a împrumutat România la o dobândă de 4,65% pe an

Premieră ISTORICĂ pentru Grecia: Guvernul elen s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE / În același timp, Guvernul PSD a împrumutat România la o dobândă de 4,65% pe an

Un articol de: B1.ro - 10 Oct 2019, 12:04
Foto: pixabay.com Economic

Pe piața financiară s-a întâmplat, miercuri, o premieră istorică pentru Grecia: s-a împrumutat cu o dobândă negativă. 

Mai exact, Guvernul de la Atena a obținut un împrumut de 487,5 milioane de euro pe termen scurt (3 luni) la o dobândă de minus 0,02%, față de +0,1% cu cât se împrumutase în august, scrie RFI.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Odinioară o țara privită drept o gaură neagră a finanțelor, Grecia intră acum în clubul țărilor selecte, plătite pentru a li se împrumuta bani.

În același timp, România se împrumută la dobânzi năucitoare. Concret, în primăvara acestui an, țara noastră se împrumuta de pe piețele internaționale cu trei miliarde de euro, la o dobândă de 4,65% pe an. 

RUGĂCIUNI PENTRU HORIAN MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A FOST ÎN MIEZ DE NOAPTE! DOAMNE, CE TRAGEDIE

“Atunci, ministrul finanțelor a fost întrebat care crede că este motivul pentru care România se împrumută la o dobândă mai mare decât Grecia. Răspunsul dlui Teodorovici a fost o invitație de a urmări la ce dobânzi se împrumuta Grecia în urmă cu an sau doi și a continuat spunând că „pentru România va fi aceeași abordare, aceeași logică pozitivă de piață”. Logica a funcționat, dar nu pentru România, ci pentru Grecia. România s-a împrumutat din nou în iulie cu aproximativ aceeași dobândă, în schimb, Grecia a coborât spectaculos la o dobândă de 0,1%, în luna august și, iată, acum, la minus 0,02%”, amintește sursa citată.

 
 
Loading...