Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Premierul Victor Ponta vrea înființarea unui "board al ANAF" care să asigure implementarea politicilor bugetare

Premierul Victor Ponta vrea înființarea unui "board al ANAF" care să asigure implementarea politicilor bugetare

Un articol de: - 01 Sep 2015, 20:37
Premierul Victor Ponta vrea înființarea unui "board al ANAF" care să asigure implementarea politicilor bugetare Foto: B1 TV Economic

Victor Ponta a declarat marți că dorește înființarea unui “board al ANAF” la fel ca în alte țări europene care să asigure implementarea politicilor bugetare. De asemenea, premierul a declarat că vrea să continue modernizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi cu preşedintele ANAF, în colaborare cu partenerii noştri internaţionali FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare şi de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală", a declarat prim-ministrul într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Premierul a mai adăugat că înființarea unui “board al ANAF” este un pas spre modernizare.

“Prin reorganiarea ANAF, ca instituţie de sine stătătoare, vreau să mergem pe un model pe care îl folosec Statele Unite ale Americii şi alte ţări europene de a avea un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, Preşedinte cu un tip de stabilitate, care să asigure implementarea politicilor bugetare. Este un pas în continare spre modernizare", a adăugat premierul.

În aceeași conferință, Ponta a adăugat că România este "capabilă" să încaseze, la buget, sume mai mari având taxe mai mici şi să fie “competitivă faţă de ţările din regiune" prin creşterea exportului şi prin creşterea competitivităţii.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   FMI,   ministrul de Finante